U bevindt zich op: Home nl Activiteiten Handreiking gezonde leefomgevingen

Handreiking gezonde leefomgevingen

Een gezonde leefomgeving is een leefomgeving die mensen als prettig ervaren, die uitnodigt tot gezond gedrag en waarin de druk op de gezondheid zo laag mogelijk is.

bejaarde-fietser-met-hond

Kenmerken zijn een schoon en veilig milieu; voldoende groen, natuur en water; aandacht voor de mogelijke gevolgen van klimaatverandering; gezonde en duurzame woningen; een aantrekkelijke en gevarieerde openbare ruimte; een gevarieerd voorzieningenaanbod (wonen, scholen, winkels, cultuur, bedrijven, sport, zorg) en een goede bereikbaarheid.

Een leefomgeving met deze kenmerken nodigt uit tot bewegen, spelen en sporten; stimuleert fietsen, wandelen en gebruik van het openbaar vervoer; nodigt uit tot ontmoetingen en contact en houdt rekening met de behoeften van (toekomstige) bewoners en specifieke bevolkingsgroepen (kinderen, ouderen en lagere-inkomensgroepen).

De GezondOntwerpWijzer (GOW) bundelt kennis over het gezond ontwerpen en inrichten van de leefomgeving. In de GOW vindt u inzicht, inspiratie en idee├źn om dit op integrale wijze te doen.

Meer info onder GezondOntwerpwijzer

Zoeken:

Service